Wie zijn wij - MC de Kempengalm

MC de Kempengalm
Ga naar de inhoud

Wie zijn wij


MC de Kempengalm werd in 1966 opgericht in Luyksgestel. In eerste instantie bestond het ledenbestand voornamelijk uit motorsporters, onder te verdelen in crossers en een racer. Langzamerhand trad er een verschuiving op richting toerrijders.

De laatste jaren telt de vereniging zo'n 64 leden, die over het algemeen actief deelnemen aan het verenigingsleven. De club probeert aan haar leden gedurende het hele jaar een gevarieerd programma te bieden onder het moto: door elkaar, voor elkaar. Dit programma wordt in het maandelijks clubblad “de Uitlaat” en op deze website vermeld.
Elke eerste dinsdag van de maand is er een contactavond in het clubhuis “de Dommelstroom” in Dommelen. Voorafgaand aan deze contactavond, wordt er van april tot en met september een avondrit gereden. Van maart tot en met oktober wordt er iedere derde zondag van de maand een toerrit voor leden gereden. Deze vertrekt vanuit het clubhuis.

Verder organiseert de vereniging onder andere een gezinsweekend met Pinksteren. Ook in de wintermaanden is er eenmaal per maand een evenement.
Voor niet-leden worden er ieder jaar een aantal evenementen georganiseerd zoals de Koperteutenrit: een eendaagse rit van ongeveer tweehonderd kilometer.

Kennismaken met de club kan bijvoorbeeld door:
  • deel te nemen aan een zondagrit. Hiervoor dient men zich aan te melden bij een van de bestuursleden.
  • een van onze contactavonden op dinsdag te bezoeken.

Verslag 50 jarig jubileum
Noud Willems heeft een mooi verslag geschreven over de historie en gebeurtenissen van de eerste 50 jaar MC de Kempengalm.
Klik hier om het verslag te openen.


Copyright MC de Kempengalm 2024
Terug naar de inhoud